Information

Ni träffar representanter från styrelsen tisdagar jämna veckor i föreningslokalen, Borgmästaregatan 8B mellan kl 18-19. Här har vi möjlighet att träffas och prata. 

Onsdagsträffarna är igång varje vecka mellan 14.00-16.30. Tag med kaka till kaffet. VÄLKOMNA!


Här till vänster har vi försökt samla all annan information om föreningen.

Vad är på gång 2015.

Samtliga källarstammar är relainade. Tvättmaskiner och torktumlare samt torkskåp är utbytta. 

Vad som är klart 2014 i BRF CEDERN

Ljusen på gården tände vi den 28 november. Vi samlades först på gården och gick därefter ner i föreningslokalen för kaffe och julkakor. 

Cykelställen har utökats då vi har fler cyklar som skall få plats. Även särskild plats för mopeder finns.

Sommar/höstfest, 5 september med tipspromenad, grillat kött och potatissallad. avslutning med kaffe och tårta. Festen blev uppskattad och vi var 30 st medlemmar som bl.a sjöng allsång och hade trevligt tillsammans. 

Stora lekplatsen har förändrats med en gummimatta över hela lekplatsen. Lekplatsen är också certifierad. 

Vårstädningen av trädgården utförde vi tillsammans den 12 april. därefter fick vår trädgård ett fint utseende allt för vår trivsel. 

 Tänk på! Matavfallspåsarna får inte fyllas mer än till markeringen på påsen. Förslut den väl därefter. Vi vill undvika matavfall i matsopkärlen.

Lekplatserna; När ni lyft upp nätet över den lilla sandlådan, GLÖM inte och lägg tillbaka det igen. Den stora lekplatsen är nu klar med en mjuk röd gummimatta istället sand.  

Nya armaturer i trapphusen är nu monterade med automatiskt tändning och släckning när personer förflyttar sig i trapporna. Ljuset har blivit mycket starkare än tidigare. Det kommer att bli en besparing för föreningen avseende elkostnaden. Vi måste också ur miljösynpunkt ändra tvättningen av våra sopkärl. Vi kan inte tvätta dem ute på gatan och inte inne i miljöhuset längre. Det vi ser över nu är en tvättning med 70gr vatten med högtryck då det kan göras direkt i en miljöbil. 

Sockeln runt huset är nu målat. Även garagenedfarten är målad.

Utvändiga källartrapporna är klara med nya trappor med ramp för cyklar. Rampen för cyklar är monterad enlgit gängse normer. Flyttas den ut kan den vara ett faromoment för alla när det ex. finns snö i trapporna. Vi får se hur det fungerar under vintern och göra en utvärdering till våren. Att man får luta sin cykel när man tar upp eller ner den kan upplevas lite farligt men det kan vara ovanan. 

 

 

Detta har hänt under året ,2013,  i BRF CEDERN

Hyreshöjningen är nu genomförd med 1,5%. Detta har skett efter justering av underhållsplanen och den allmänna prisökningen på bl.a vatten och värme.Garageplatserna ökat med 10:- / månad.

Styrelsen och trappers har nu delat ut julblommor till bostadsrättsinnehavarna med en julhälsning.

Brandvarnarna som tidigare bekostats av brf Cedern är nu utbytta till nya med batteri som skall fungera under c:a 10 år. Brandvarnarna som ni själv satt upp ansvarar ni själva för att de fungerar.

Vi har lagt om samtliga tak; ett år tidigare än underhållsplanen. Vi har installerat en ny fjärrvärmecentral. Sockeln har bättrats på med ifyllnad av sprickorna samt bättringsmålning på det. Nu har vi höststädat vår trädgård.Lördagen  28 september träffades vi för höststädningen av vår trädgård. Vi var 10st "Cedernbor" som träffades och utförde ett bra arbete med häckklippning, klippning av buskar, rensning av rabatterna samt tvättning av en del plattor. Vi hade en trevlig pratstund med kaffe och bullar.Garagenedfarten är nu klar 9 oktober med en asfalt som skall tåla snö och is samt tösalt. Skanska höll sin tidsram. På betongplattan längst ner har en mjukfog lagts längs kanterna för att förhindra fuktinträngning i skarven mellan plattan och väggarna. Nya stenplattor har nu monterats ovanpå betongfundamenten åt gatan Borgmästaregatan 2-4-6-8 samt Sektersgatan 3-5. Det har blivit väldigt bra med ökad hållbarhet i framtiden. Trädgården har nu rustats upp med nya växter.

Fredagen 29 november träffades vi för att tända våra ljus på gården inför den stundande julen. Nu var tyvärr vädret emot oss med regn så vi fick se ljusen tändas och därefter gick vi ner i vår föreningslokal för att dricka glögg och äta pepparkakor. Vi samlades därefter kring borden och blev bjudna på gott kaffe och kakor. Det är alltid trevligt att träffas och prata kring vår förening och det som har hänt i vår vardag. Vår orförande Ing-Britt Henningsson önskade oss alla en GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.